26. maaliskuuta 2008

Kesällä tehty tilkkupeitto

Lisää vanhoja käsitöitä, koska en ole ehtinyt kiireiltäni uusia edes aloittaa vielä. Tässä siis kuvassa ensimmäinen tilkkutyöni jonka tein viime kesänä. Tietenkään mistään vaatimattomasta ei viitsinyt aloittaa niin lopputuloksena oli peitto. Kesäiseksi piknik-peitoksi on tarkoitettu ja siihen juuri sopivan kokoinen kahdelle ihmiselle. Kuvassa peitto on taiteltuna.


18. maaliskuuta 2008

Naruvärjäystä Ihana-lehden inspiroimana


Ennen joulua ilmestyneessä Ihana-lehdessä oli ohje naruvärjäykseen. Tuntui toteutuskelpoiselta idealta ja tänään kokeiltiin tekniikkaa pääsiäiskortteihin. Kuvassa ei kuitenkaan ole pääsiäiskortti vaan kaverin synttärikortti. Valitettavasti kuvasta ei kovin hyvin näe noita vaaleampia värialueita, mutta kyllä siitä idea tulee selville.

Tarkoituksena on siis värjätä lankaa vesiväreillä/peiteväreillä/askarteluväreillä ja kiepautella kiemuroille paperin päälle. Sitten paperi laitetaan esimerkiksi puhelinluettelon väliin ja jätetään langan puhtaat päät luettelon ulkopuolelle. Luettelo suljetaan ja painetaan päältä samalla kun langat vedetään ulos välistä. Tekniikka kuulostaa erittäin helpolta mutta aika tuurilla vaikutti noita edes jonkin näköisiä kuvioita tulevan. Loppua kohden alko parantua että kai tässäkin sitten kehittyy :P

5. maaliskuuta 2008

Kutimista

Ihaa pääsi poseeraamaan uuden kaulahuivin kanssa. Innostuin kutomaan kun Yhteishyvä-lehdessä oli "silmukkakoulu" -juttu ja opin ekaa kertaa elämässäni luomaan silmukoita. Aina ne vaikeat kohdat on tehny opettaja tai sitten vaihtoehtoisesti äiti, eipä siinä paljon sitte pääse oppimaan. Kun silmukoiden luominen oli hanskassa niin taioin ensin lapaset jotka nyt kerran käytössä oltuaan osoittautuivat liian suuriksi. Pitää siis purkaa ainakin toinen kokonaan ja toista vähän päästä.

Joka tapauksessa, monen monen monen vuoden tauon jälkeen onnistuin siis kutomaan itselleni jotain joista edes toinen oli onnistunut. Lankana Mambo (alennuksella Euromarketista hintaan 2,50 € kerä) ja puikot 7 joten melko nopeasti syntyi.

En osaa päättää aloittaisinko seuraavaksi Yhteyshyvä -lehden ohjeella pipoa vai opettelisinko sittenkin seuraavaksi salomonin solmuja.. no "onneksi" tällä hetkellä opiskelu vie suurimman ajan joten päätös lykkääntyy hamaan tulevaisuuteen.

Matto, tyynyjä ja torkkupeitto


Maton tekeminen oli hauskaa. Kun aikaa on, niin voisi itselleenkin tehdä sellaisen. sillä kuvassa oleva matto meni lahjaksi. Kotikotona sattuu olemaan kangaspuut joten sen enempää vaivaa ei tarttisi nähdä kun mennä sinne alakertaan paukuttelemaan. Kuva ei ole kovin hyvä mutta saa siitä yleisidean.

Tässä samoin lahjaksi mennyt "tilkkupeitto". Kooltaan se on tavallisen peiton kokoinen ja sopii kivasti torkkupeitoksi. Ostin Anttilan alennusmyynnistä aluslakanoita, revin kaitaleiksi ja ompelin kasaan. Ei hullumpi. Ainoa mikä harmittaa on se että vanu tunkee läpi ja näkyy tylsästi tummassa kankaassa.


Ja kodinsisustus jatkuu. Jälleen lahjaksi tehdyt koristetyynyt. Ikeasta löyty tuo kiva kangas.

Tästä se lähtee!

Tästä se sitten lähtee! Päivitystahti tuskin on kovin hurja sillä väkerrykset valmistuu muun elämän ohella ja tällä hetkellä muu elämä vie lähes kaiken ajan. Uusia tuulia odotellessa lisäilen ensin aikaisempia tekeleitä. Kaikki on todella back to basics koska kiinnostus käsitöihin ja muuhun väkertelyyn syttyi vasta "aikuisiällä" ja näin ollen koulun käsityötunneilta ei oppeja ole otettu.









Tämä ihastuttava nalle ei kestä kovinkaan kovakouraista käsittelyä mutta on saanut paikkansa lipaston päältä. Onneksi se ei lapsille ollut tarkoitettukaan :) Kaava löytyi jostain vanhasta Suuri käsityö -lehdestä.










Tässä nallen kaveri. Jääkarhu joka ei myöskään pidä kovakouraisista otteista. Aina ei voi onnistua.. Ohje löytyi muistaakseni kirjasta "Tee itse pehmeät lelut"