24. marraskuuta 2011

Pikkutavaralle säilytyspaikka

Kuten viimeksi mainitsinkin, niin Fidan alepäiviltä tarttui mukaan kiva puinen laatikko. Hintaa laatikolle tuli 0,60€ ja se tarttui mukaan, vaikka en vielä siellä tiennytkään, mitä olisin sillä tehnyt. Jostain syystä puiset laatikot kuitenkin vetävät puoleensa ja ajattelin joka tapauksessa keksiväni sille jotain käyttöä.

Kotona sitten välähti, että a) hevosprojektista jäi yli tummaa maalia, jonka kohtalona olisi ollut pian hautautua kellarikomeroon odottamaan käyttöä tai kuivumista ja b) makuhuoneen lipaston päällä pyörii aina tavaraa, jotka olisi kiva laittaa edes vähän piiloon ja samaan paikkaan. Hioin sitten nopeasti hiukan puulaatikon pintaa ja aloin maalata. Usea päivä siinä menikin, kun piti maalata kahteen kertaan sekä alta että päältä ja aina antaa välissä kuivua. Tänään kuitenkin vihdoin viimeinenkin maalikerros oli kuivunut ja pääsin liimaamaan vielä pitsikoristeen ja laatikko tuli valmiiksi. Mulla on nyt muuten selkeästi joku pitsikausi menossa ja kangaskaupan pitsinauhalaari vetää mua puoleensa. 


21. marraskuuta 2011

Päällystetty pahvilaatikko


Saimme kesällä häälahjaksi jäätelokoneen. Kone tuli kivassa pyöreässä jämäkässä pahvilaatikossa. Pitkään jo suunnittelin, että tuonhan voisi päällystää jollain. 

Viikonloppuna sitten käytiin Fidan kirpparilla, jossa oli -50 % päivät. Mukaan tarttui mm. vajaa rulla tapettia, joka tuli maksamaan 0,40 €. Päällyystin laatikon tällä romanttisella tapetilla ja lisäsin yläreunaan vielä koristeeksi pitsinauhan, jonka myöskin olen ostanut jokin aika sitten kirppikseltä. Rasia on sisältä ruskea ja sellaiseksi sen jätinkin. Ulkoreunan maalasin kuitenkin valkoisella piiloon. Vielä kun keksiksi, mitä sinne laittaisi :)



Fidalta tarttui mukaan myös kiva puinen "laatikko", jonka ajattelin ottaa seuraavaksi projektiksi. Siitä lisää myöhemmin.

8. marraskuuta 2011

Puuhevonen nimeltä Munakoiso

Käytiin miehen kanssa perjantaina Espoon Kierrätyskeskuksessa katselemassa. Siellä käytännössä lähes törmäsin lattialla nököttäneeseen valkoiseen hevosta etäisesti muistuttavaan puulaatikkosysteemiin, jossa oli pohjassa kämäiset vanhat pyörät. Jostain syystä alkoi välittömästi käydä sääliksi tätä hylättyä puuhevosta (Joo, tiedetään...) ja heti keksin sille kehitysehdotuksia. Ehdimme jo kertaalleen lähteä, mutta palasin kuitenkin vielä takaisin ostamaan tämän hepan kahden euron sopuhintaan. Koska lauantaina oli kaupat kiinni, oli vielä ehdittävä Prismaan ostamaan hiomapaperia ja maalia. Mukaan tarttui kalustemaalia, jonka nimi on "Munakoiso", joten nimesin heti tämän uusimman projektini Munakoisoksi.
After
Before
Lauantai vierähtikin hioessa ja voin kertoa, että kun hioo piiiienen pieeenessä vessassa, niin sitä pölyä on sitten ihan joka paikassa ympäri vessaa. Myös seuraavana päivänä voi niistää maalipölyä. Hiomisen jälkeen heppa on maalattu kahteen kertaan ja kiinnitetty uudet renkaat alle. Koska täytyyhän hevosella myös harja olla, niin kasasin Softy-langasta harjan sekä hännän. Kylkeä ympäri liimasin vielä tänään viimeiseksi kangaskaupasta mukaan tarttunutta pitsinauhaa. Vauhtiviiva. Valmis! Niin ja mitä kaksi aikuista ihmistä tekee puisella hevosella? Ei mitään käsitystä, mutta sitä pohtiessani taidan täyttää sen lukemattomilla pokkareilla, joita on kirppiksiltä mukaan tarttunut 8)

2. marraskuuta 2011

Muovipussipiilo

Ostin viime viikonloppuna matonkudetta ja paksusta kuteesta nopeasti virkkasin muovipussipiilon meidän roskiskaappiin. Roskiskaapin kun oli vallannut järkyttävä määrä muovipusseja, jotka pursusivat ulos paperipusseista, joihin ne oli yritetty epätoivoisesti sulloa. Tästä järkyttävästä määrästä heitin osan pois ja (edelleen suuren) osan sulloin niiden uuteen kotiin, eli tähän matonkudemakkaraan, jossa on reikä päällä. Sanotaanko nyt vaikka, että oikeastihan kahden ihmisen ei olisi tarvetta säilyttää koskaan ikinä näin paljoa muovipusseja, mutta kun ne nyt kerran sinne mahtuvat uuden säilytysratkaisunsa ansiosta hyvin, niin mikäs siinä.
Muovipussipiilo roskiskaappiin

Itse virkkauksesta tuli lopulta aika epämuodostunut makkara siksi, että matonkude oli osittain tosi paksua ja osittain ohutta. Mutta eipä sitä huomaa, kun tunkee kymmeniä ja taas kymmeniä muovipusseja sen sisään. Toimii muuten myös nyrkkeilysäkkinä. Testasin :)


Muovipussipiilo loppusijoituspaikassaan

Nyt oli siis käynnissä roskiskaapin raivauspäivät, sillä tänään kävin vielä ostamassa kuvassa näkyvän biojäteastian ja kuvan ulkopuolella olevan roska-astian seuraksi metalli- ja lasiastian. Wuhuu! Ei enää ympäriinsä vieriviä metallipurkkeja muovipussimeren seassa! P.S. Pahoitteluni esteettisyyden puutteesta. Allaskaapit harvoin on nättejä vaikka mitä virkkaisi :)

1. marraskuuta 2011

Pyykkipussi

Tämä postaus liittyy häihin, sillä häissä meillä oli kesällä perinteisen kuukausileikin sijasta tietokilpailu, jonka palkintona oli kuukausileikin käänteisversio. Eli tietovisan voittanut porukka sai jokainen jonkin kuukauden ja lupauksen jostain kivasta yllätyksestä meiltä. Lokakuun kohdalla "Ikävän lokakuun" karkoittamiseksi lupasimme lähettää voittajalle jotain itsetehtyä piristämään. Tällä kertaa se oli pyykkipussi, joka on kätevä matkoilla ja mikäs sitä paremmin karkoittaisi ikävää lokakuuta, kuin matkustelu. Noh lokakuu meni jo, mutta ei sitä tiedä vaikka marraskuukin olisi jostain kohdin ikävä...

Pyykkipussi reissuja varten