29. huhtikuuta 2012

Japanilainen riisiteippi

Kävin tänään Kädentaito-messuilla (+ muilla messukeskuksessa olleilla messuilla). Itse kädentaito-puolelta ei kauhesti löytynyt ostettavaa, mutta ostin kuitenkin kokeeksi japanilaista riisiteippiä. Oli heti pakko päästä leikkimään ("Jos mä tohon hiukan kokeilen") ja päädyin sitten päällystämään teipillä yhden Riihimäen lasi -purkeistani. Teippi on helppo käsitellä ja pitäisi lähteä irti jättämättä jälkiä. Eli kun kyllästynyt, niin voin palauttaa tämän purkin takaisin alkutilaansa. Lasipurkissa oli jo alunperinkin kasvi, jonka sinne saaminen ei ollut erityisen sulavaa, joten jouduin teippaamaan purkin siten, että kasvi oli sen sisällä. Helpomminkin asiat voisi tehdä :)


22. huhtikuuta 2012

Decoupage-kukkaruukku

Enpä ole vuosiin kokeillut decoupage-tekniikkaa, mutta viime viikolla näin kaupassa kivannäköisiä Lambin servettejä ja sattumalta viereinen kauppa oli askartelukauppa, joten kotiin lähti siltä reissulta servettejä, valkoista maalia ja lakkaa. Eilen sitten televisiota katsellessani maalasin ruukun valkoiseksi. Vaati kaksi kerrosta maalia, mutta on silti hiukan epätasainen väri, joka ei kyllä minua haittaa. Leikkelin kukkaset ja lakkasin ne kukkapurkin päälle. Helppoa ja nopeaa ja kivaa! Ruukussa kasvaa nyt rucolaa! :)

15. huhtikuuta 2012

Huovutettu puikkokotelo

Selailin jonkin aikaa sitten vanhoja Suuri Käsityö - lehtiä ja löysin kivan ohjeen huovutetulle puikkokotelolle. Käytännössä kotelo koostuu huovuttuvasta langasta neulotusta kappaleesta, huovutuksesta, kahdesta palmikkoneuleesta ja nappikiinnityksestä. Helppoa kuin saippuanteko (jota en ole tosin kokeillut)! 

En ole ikinä tehnyt palmikkoneuletta, joten tarvittiin hiukan äitin apua, jotta minä ja mallikuva tultiin toimeen. Olin hiukan eri mieltä mm. siitä, aloitetaanko mallin seuraaminen ylhäältä vai alhaalta ja mitä tarkoittaa "ota kolme silmukkaa apupuikolle työn ETEEN". Noh, loppu hyvin kaikki hyvin ja huovutuskin onnistui kerralla ja just eikä melkeen! Olen yllättynyt :)




5. huhtikuuta 2012

Hyvää pääsiäistä!

Pääsiäisen kunniaksi ja siksi, että Arnen & Carloksen neulontamallit ovat mahtavia, neuloin muutaman pääsiäismunan. Kirjassa oli muitakin hienoja malleja, mutta halusin tehdä tulppaanit eri värisinä. Nämä menevät lahjaksi. Hyvää pääsiäistä! P.S. Blogin ilme muuttui, in case you were wondering :)