30. joulukuuta 2013

Peti koiralle

Yksi syy siihen miksi viime aikoina on ollut hiukan hiljaista käsityörintamalla, on että meidän taloudessa on asunut nyt puolisen vuotta myös koira, joka vie suuren osan vapaa-ajasta. Tässä kuitenkin yksi koiramainen käsityö.

Ostimme haukulle oman punkan jo ennen kuin haimme koiran kotiin. Samojedi nyt ei varsinaisesti petiä lämmitelläkseen tarvitse, mutta tuntui mukavammalta, että koirallakin on oma paikka. Ja tosiaan, eipä petiä kertaakaan ole nukkumiseen käytetty. Tai kerran näytti vahingossa nukahtaneen siihen, kunnes tajusi virheensä ja lähti vauhdilla keittiön pöydän alle nukkumaan...

Nyt tuo pikkukoira on jo lähes 30 kiloinen ja alkuperäisestä pedistä meni vetoketju rikki. Tilasin sitten netistä uuden pedin. Untuvatäyte ja kaikkea. Ei muuten kelvannut. Ei sitten ollenkaan. Noh, ei sitten muuta kun tekemään vanhalle pedille uutta päällistä. Ja taas kelpaa. Ainakin ajoittaiseen makoiluun ja leikkimiseen.

Päällinen on tehty paksusta kankaasta, josta sisäpuoli on vedenpitävää. Toisessa sivussa on leveä tarranauha, jotta päällinen on helppo irrottaa ja pestä. Kuviointi on tehty valkoisella kangasvärillä teemaan sopivaksi. Joskin taitaa ennemminkin olla sudenjälki kuin koiran. Sisällä pehmusteena siis vanha peti.




23. joulukuuta 2013

Hyvää joulua!

Onpas ollut hiljaista tämän blogin puolella tänä vuonna. Jospa ensi vuonna taas tulisi päivityksiä tiheämpään. Tässä tämän vuoden joulukortit. Hyvää joulua!