30. marraskuuta 2014

Jouluista askartelua joulupajassa

Viikonloppuna olin kansalaisopiston joulupajassa, jossa sai askarrella kortteja, enkeleitä, koruja ja kransseja. Itse jätin kranssin askartelun väliin ja tein kaksi korua sen sijaan, sillä kranssitarvikkeet minulta löytyy kotoa omasta takaa. Ennen kaikkea innostuin näistä joulukorteista ja olin jo vaihtamassa tämän vuoden joulukortti-ideaani tähän, mutta päätin kuitenkin lopulta pitäytyä alkuperäisessä, vielä salaisessa, joulukortti-ideassani. Nämä kortit on siis tehty tarroista siirtokalvoa ja 3D-tarroja käyttämällä. Tosi kivaa, helppoa ja hauskaa! Ja yllätyin kun tutkiskelin verkkokaupasta, että tarvikkeidenkaan hinta ei ole paha. Ehkä ensi vuonna sitten...

Enkelin tekeminen oli myös hauskaa näpertelyä. Tämän kaltaisia askarteluita ei tule normaalisti kotona tehtyä, mutta tästä tuli kyllä mielestäni oikein kiva. Myös korujen tekeminen oli kivaa, tekniikka oli helppo ja valmistuivat nopeasti. Toiseen laitoin avainlenkin ja toisen jätin tavalliseksi koruksi. Kaiken kaikkiaan oikeen kiva tarjonta oli tällä joulupajalla. 





2. marraskuuta 2014

Maitotonkka Virkkuri-kirjan ohjeilla

Ihanan Virkkuri-kirjan ohjeilla valmistui tällä kertaa tämä mahtava maitotonkka. Ohjeessa on käytetty muistaakseni Moppari-lankaa, mutta koska sellaista ei lähilankakaupoista löytynyt, enkä ehtinyt odotella, kävin ostamassa läheisestä matonkudeliikkeestä melko paksua trikookudetta. Tästä syystä myös tonkasta tuli paljon isompi kuin alkuperäisessä ohjeessa, mutta mielestäni juuri sopiva. Tämä ohje oli erittäin helppo toteuttaa ja suurin ongelma olikin sopivien kahvojen löytäminen. Kirppareilta ja kotoa ei löytynyt ylimääräisiä nahkavöitä, mutta onneksi SeppäläOutletista löytyi juuri sopiva vyö, joka muuntautui tonkan kahvoiksi. Tämän tekeminen oli kivaa. Taidan tehdä itsellenikin tällaisen, sillä tämän tein tuparilahjaksi ystävälle.