17. syyskuuta 2016

DIY Tiipii

Olipa kerran retroverhot, yksi pussilakana ja 5 puurimaa. Yhdessä niistä syntyi tiipii!


Näin jokin aika sitten Kotivinkin sivuilla ohjeen kivasta tiipiistä ( Tiipii lastenhuoneeseen ) ja sellainenhan oli tietenkin saatava. Kangasmenekki tälle tiipiille on 2,7 metriä molempia kankaita, joten kangaskauppaan en viitsinyt rynnätä ostamaan kangasta, sillä muuten tästä olisi tullut melko kallis projekti. Kangaslaatikosta löytyi uusiokäyttöä odottavat retrokukkaverhot ja sisäkankaaksi kävin ostamassa Tarjoustalosta halvan, mutta nätin magnoliakuvioisen pussilakanan. Ei ne ihan täysin yhteen sovi, mutta ei se ehkä haittaa. Ja toisaalta, tämä on mahdollista kääntää myös toinen puoli päälle, joten siksi halusin myös tuosta sisäpuolesta mieluisan. Saa sitten toisinpäin käännettynä vaihtelua. Puurimat on K-raudasta ostettua pyörölistaa.

Ompelutyönä tämä on äärimmäisen helppo. Suoraa ommelta... ja taas suoraa ommelta ja taas... Ja sitten siksakkia... ja taas ... ja taas. (Niin, jos olisin saanut aikaiseksi sen saumurihuollon tilaamisen, niin tässäkin olisi päässyt vähemmällä, mutta kun ei). Ompelemiseen kului aikaa viiden Leijonan luola -jakson verran ;)

Tein vielä yhden parannuksen tuohon ohjeeseen eli porasin kankaan yläreunan kohdille puurimoihin reiät, ompelin kankaaseen kiinni nauhat ja solmin näillä nauhoilla kankaan kiinni puurimaan. Näin kangas pysyy paremmin ylhäällä eikä valahda alas kujissa.

En nyt tiedä onko tästä innostuneempi äiti vai tytär, mutta ainakin äiti tykkää ja tytärkin on siinä leikkinyt (joskin tällä hetkellä mieluisin leikki olisi ryömiä teltasta pois helmojen alta ja juosta takaisin sisään oviaukosta) :) Ja tämä menee myös suht pieneen tilaan säilöön (ei tosin korkeudestaan), joten ihan jatkuvasti sen ei onneksi tarvitse tuossa keskellä lattiaa jököttää.