22. helmikuuta 2011

Huovutetut tossut

No niin, nyt viimein kolmannen konehuovutusyrityksen jälkeen sain aikaan minulle oikean kokoiset tossut! Kolmas kerta toden sanoo. Niinhän se on. Nämä tossut on siis virkattu (Huom! Virkattu! Vuhuu!) Novitan Huopasesta Novitan kevät 2007 julkaistulla ohjeella. ( Löytyy myös tästä linkistä: Novitan huovutetut tossut, ohje). Oli oikeasti helppo ja nopea ohje, joten suosittelen myös niille, jotka muuten kammoaa virkkaushommia.

Tässä ekassa kuvassa tossut ovat siis ennen huovutusta. Harmi, että unohdin laittaa jonkin esineen kertomaan kokoluokkaa. Olivat meinaan valtavat :)


Tässä seuraavassa kuvassa tossut kolmen konehuovutuskerran jälkeen. Ensimmäisellä kerralla koolle ei tapahtunut juuri mitään. Toisella kertaa jäivät liian pitkiksi ja päätin, että pelaan upporikasta ja rutiköyhää ja kokeilen kolmannen kerran. Ja kannattihan se. Nyt ne ovat just eikä melkeen täydellisen kokoiset. Lopuksi vielä neulahuovutin ja vielä viimeistelin märkähuovutuksella päälle kukat. Liilaa ja valkoista. Kuva hiukan vääristää värejä. Parempaan kuvaan ei pystynyt iltahämärällä :) Ehkäpä vaihdan vielä tuon kuvan, kunhan satun olemaan valoisaan aikaan kameran vieressä ja kotona. Ovat muuten jo toista päivää märkähuovuttamisesta kosteat, vaikka taasen konehuovutuksen jälkeen kuivuivat todella nopeasti.