25. elokuuta 2014

Puolentoista vuoden villasukkaprojekti


Sitä voisi kuvitella, että villasukkien kutomisessa ei kovin kauaa mene. No se on kyllä ihan totta. Joskin voi käydä myös niin, että tekee toisen sukan valmiiksi ja sitten puolentoista vuoden jälkeen päättää, että josko nyt olisi aika tehdä sille toisellekin jalalle sukka...

Nämä on itseasiassa ihan ensimmäiset kantapäälliset sukat, jotka olen kutonut. Kahdet kantapäättömät sukat olen kyllä tehnyt (ei kannata kokeilla, menivät muuten molemmat ihan muodottomiksi parin kuukauden käytön jälkeen), mutta nämä olivat ensimmäiset kantapäällistä lajia. Ei ollut ollenkaan vaikeaa. Lankana näissä Nallen ihana oranssi ja puikot 2,5. 

Ainoa mikä jännitti oli se, että osaakohan sitä tehdä samanlaiset molemmista sukista, kun edellisen valmistumisesta oli kuitenkin hirveästi aikaa. Samanlaiset tuli ja oikeen hyvin jalkaan sekä kenkään sopivat. Josko sitä toiset tekis heti perään... tai ainakin yhden.

21. elokuuta 2014

Virkattu iltalaukku Virkkuri-kirjan ohjeella

Ostin kesällä itselleni molemmat Molla Millsin Virkkuri-kirjat ja monien ihanien ohjeiden joukosta valitsin ensimmäiseksi työn alle virkatun iltalaukun. Kirjassa laukku on mustavalkoinen, mutta itse päätin tehdä harmaavalkoisen. Laukku on virkattu Novitan Kartano -puuvillalangasta 2,5 koukulla ja sisällä on harmaata vuorikangasta ja kovikekangasta. 

Kirjassa neuvottiin varaamaan useampi ilta tämän työn tekemiseen. Jep, meni kyllä useampi ilta. Tekniikka on helppo oppia, ja ensimmäisen kuviokerran jälkeen se tulee selkärangasta, mutta silmukoita ja kierroksia on vain aika monta. Molemmat langat kulkevat koko ajan mukana eli toinen langoista virkataan ns. sisään, joten nurjalle puolelle jää myös nätti pinta. Suurin ongelma minulla oli aivan ensimmäiset kerrokset, sillä yli 150 silmukkaa menee melko ikävästi kierroksille helposti... jouduin tekemään ensimmäiset kerrokset aika moneen kertaan, ennen kuin sain kaikki silmukat suoraan, ettei tullut kierteellä olevaa iltalaukkua :) Onnistuin myöskin ompelemaan vetoketjun kahteen kertaan väärin, mutta se ei ollut kyllä mikään yllätys. Jostain syystä ompelukoneella tehdessä kaasujalka on aina hiukan painavampi kuin aivojen vauhti... ja sitten taas on ratkojalle töitä. Kirjan mallissa oli myös rannelenkki ommeltuna laukkuun. Itse en ainakaan vielä sitä tehnyt, mutta sen saa lisättyä myöhemminkin, jos siltä tuntuu.





4. elokuuta 2014

Virkattu vessanmatto

Tämä vessanmatto tuli valmiiksi jo jonkin aikaa sitten, mutta taas oli kuvaaminen jäänyt. Matto on virkattu tämän aiemmin tänä vuonna tekemäni pitsimaton ylijäämäkuteista. Tämä matto on oikeastaan Moda-lehdestä löytämäni ohjeen ja oman sovelluksen yhdistelmä. Matto koostuu kuudesta palasta, jotka on siis tehty Moda-lehdestä (en nyt yhtään muista mikä numero) löytyneen mallin mukaan. Kyseessä siis oikeasti oli pitkä mattomalli, joka olisi koostunut useammasta erilaisesta palasesta, mutta itse tein vain yhdenlaisia palasia ja virkkasin ne yhteen haluamaani muotoon. En halunnut tehdä pyöreää mattoa, enkä myöskään suorakaiteenmuotoista, joten lopputuloksena oli tällainen epämääräinen muoto. Se on mielestäni hauska ja toisaalta tämä sopisi muodoltaan myös vessanpöntön "ympärille", jos niin haluaisi. Kuva on otettu ulkona, sillä meidän vessassa valaistus ja tila estää nättien kuvien ottamisen.