18. lokakuuta 2015

Kangaspäällysteinen paperikassi

Meillä on ollut muutaman vuoden jätepaperitelineenä Artekin Kanto. Jep, hiukan ehkä ristiriitaista käyttää design-esinettä tällaiseen tarkoitukseen :) No viime aikoina minua on alkanut ärsyttää nuo sieltä pursuavat sanomalehdet ja muut paperit ja kokosin ne ruskeaan paperikassiin. Yleisilme siistiytyi selvästi ja siitä tulikin mieleeni, että paperikassejahan myydään myös sellaisina kestävinä monikäyttöisinä sisustuskasseina. Hetken vielä googlailtuani eksyinkin sitten jo useampaan blogiin, jossa oli tehty itse tällainen sisustuskassi päällystämällä tavallinen paperikassi kankaalla. No siinäpä hyvä idea ja minulla sattui olemaan juuri sopiva pala jäljellä tuota harmaavalkoista puolipallokangasta (siis oikeasti juuri sopiva, taisi jäädä 5 cm yli :) ). Joten sitten vaan hommiin!

Paperikassista poistin kahvat leikkaamalla ja sitten liimailin kankaan kassin päälle siten, että ylä- ja alareunaan jäi ylimääräistä. Alapohjan taittelin ja liimailin paikalleen ja yläreunan ompelin ompelukoneella siistiksi. Vielä lisäsin pohjalle teippiä vahvikkeeksi, jotta pysyisi ehkä hiukan paremmin koossa. Ja valmis! Tästä tuli oikein kiva ja nyt kun meille ei enää tule jokapäiväistä sanomalehteäkään, niin ei täytykään ihan niin nopeasti. 

Saa nyt nähdä kuinka kauan kestää kulutusta. Sain jo ommellessa aikaan yhden repeämän, jonka ajattelin paikata teipillä kunhan löydän jostain sellaista "pahviteippiä". Ainakin kuvittelen sellaista joskus nähneeni kaupassa.