5. lokakuuta 2015

Lastenvaunujen uudet varusteet

Pitkästä aikaa ehdin päivittämään blogia! Valmistuneita käsitöitä ja tuunauksia on ehtinyt syntyä muutama ja tällä kertaa ehdin kuvata niistä kolme, jotka liittyvät kaikki läheisesti lastenvaunuihin.

Olen useammassa blogissa nähnyt hienoja tuunauksia äitiyspakkauksen makuupussista, mutta en ole uskaltanut äp-pussiin koskea, ettei mene pilalle kokonaan. Kesällä löysin kuitenkin erittäin hyväkuntoisen äitiyspakkausmakuupussin kirpparilta hurjaan 3 € hintaan, joten ajattelin, että sen verran uskallan maksaa, vaikka homma menisikin reisille. Kaapista löytyi Ellokselta ostettua kangasta ja eri blogien ohjeita yhdistelemällä sain homman onnistumaan! Vetoketju on hiukan vimpula, mutta toimii oikein hyvin eli kyseessä on lähinnä kosmeettinen ongelma. Tämä oli oikeasti niin helppoa, kuin mitä siitä sanottiinkin. Ratkoin makuupussin vetoketjun päälipuolelta auki, leikkasin pussia apuna käyttäen uudesta kankaasta palasen, jonka hurauttelin saumurilla ympäri ja sen jälkeen ompelin vetoketjun alle. Vetoketjujen alkuosat ompelin käsin, koska eivät mahtuneet koneeseen. Valmis!


 

Tuunatulle makuupussille tein kaveriksi vaunuverhon samasta kankaasta ja tähän kankaaseen piirtelin sabluunan läpi pöllöperheen ja puun. Lisäsin myös yläreunaan kuun ja pilviä heijastinkankaasta, joten tämä toimii samalla myös turvatuotteena :) Kaavan tähän otin vanhasta vaunuverhosta, jonka olen ostanut kirppikseltä. Tämän projektin ainoa vaikea osa oli noiden purjerengaiden kiinnitys, sillä en ollut sitä aiemmin tehnyt ja kaksinkertainen kangas oli liian paksu pakkauksessa tulleen työkalun läpäistäväksi, joten jouduin leikkaamaan reiän itse ja tietysti ekalla kerralla leikkasin liian ison reiän ja meinasi mennä koko projekti pieleen. Onneksi sain siksakattua ja liimailtua reiän pienemmäksi, joten rengas pysyy nyt paikallaan. Huh! 


Ja kolmas lastenvaunujen lisätarvike on myös blogista napattu idea. Nyt en kyllä valitettavasti yhtään muista kenen blogista :(  Ostin Prismasta viidellä eurolla suihkuverhon, josta tein lastenvaunujen alakoriin vedenpitävän pussukan. Kulkee sitten tavarat kätevästi likastumatta mukana. Nämä lastenvaunut kun ovat meillä lenkki-/nukutuskäytössä, joten harvemmin kulkee hoitolaukku näiden mukana. Vaunujen taskuihin sopii hyvin vauvalle tarvittavat pienet tarpeet kuten harsot jne., mutta jos esimerkiksi jompikumpi vanhemmista haluaa takkia tai muuta mukaan, niin ne kulkevat alakorissa ja nyt niille on myös sadesuoja :) Tein myös samasta kankaasta jo yhden pyykkipussin hoitolaukkua varten ja kangasta jäi vielä paljon jäljelle. Tai siis suihkuverhoa. 




Hyvää syksyä! :)