3. tammikuuta 2016

Keraamiset joululahjat

Ennen joulua kävin kansalaisopiston keramiikkakurssilla kokeilemassa mitä keramiikkasavesta saa aikaan. Olen jotenkin hiukan huono käymään näillä kädentaitojen kursseilla, sillä opettelen mielelläni itse uusia juttuja (mitäpä ei Youtube kertoisi), joten harvemmin koen tarpeelliseksi mennä maksulliselle kurssille tekemään samaa. Koska kotoa ei kuitenkaan keramiikan polttoon soveltuvaa uunia löydy, niin tässä tapauksessa kurssi oli ainoa vaihtoehto. Ja hauskaahan se oli! Kahtena päivänä tehtiin savesta keramiikkaa ja viimeisellä kerralla parin viikon päästä sitten lasitettiin. Ostin 10 kiloa savea, niin kuin suurin osa muistakin kurssilaisista. Muut tuntuivat tekevän hiukan isompia savitöitä, kuten enkeleitä ja tonttuja, kun taas itse tein enimmäkseen pienempiä koristeita. Tuntui, että savi ei lopu iiiikinä. Ja osan siitä lopulta annoinkin pois, sillä en jaksanut pientä palaa säästää. Noh, nyt on sitten kermamiikkaa ja kuten arvata saattaa, osa meni tänä vuonna joululahjoiksi. Ja ensi vuodellekin olisi ihan yhtä paljon vielä jäljellä...

Kaikkea en jaksanut heti kuvata, mutta tässä kuvia tämän vuoden joululahjoista ja keramiikkaruususta, joka jäi omaan käyttöön. Ruusuja tein itseasiassa kolme kappaletta, mutta yksi oli mystisesti lasituksen jälkeen hävinnyt. Olenkin kehottanut näitä lahjaksi saaneita katsomaan onko kotivakuutuksessa varmasti tarpeeksi paljon arvoa vakuutettuna, sillä nämähän menee kuin kuumille kiville ;) No jaa, ehkä on oikeasti vaan eksynyt jonkun muun kurssilaisen töiden joukkoon vahingossa, mutta hienompaahan se on sanoa, että niin hienoja keramiikkatöitä olen tehnyt, että ihan rosmon matkaan lähti yksi. Nuo ruusut olivat itseasiassa lemppareitani ja yksi niistä on keittiön pöydällä kynttilöiden kaverina ja toinen saunan kiukaalla kiuasruusuna.

Lasitus ei ihan täysin onnistunut kaikissa (lue: tuli hiukan kiire, enkä laittanut tarpeeksi montaa kerrosta kaikkiin) ja nuo pyöreät joulukoristeet ja linnut päätinkin spraymaalata, jotta näyttäisivät enemmän lasitetuilta. Toimi ihan hyvin!