21. tammikuuta 2017

Keittiön pöytä ja sohvapöytä uudella pinnalla

Pitkästä aikaa ehdin kirjoitella myös blogia! Viime kerran jälkeen on tapahtunut yhtä ja toista, josta johtuen blogin päivittäminen on jäänyt taka-alalle. Muutamia käsityö- ja tuunausprojekteja on ehtinyt kuitenkin valmistua.

Uusi koti ja uudet kujeet. Siksi tarvittiin myös uusi keittiön pöytä ja sohvapöytä. Uuteen kotiin sopivan kokoinen keittiön pöytä löytyi vanhempieni alakerrasta. Se on alunperin itseasiassa isovanhempieni vanha pöytä, joka on ollut säilössä vuosia vuosia lapsuudenkodissani. Pöytä oli pinnoiltaan jokseenkin kulunut ja lisäksi puunvärinen, joten ei ihan sellaisenaan miellyttänyt silmää. Päätin kuitenkin kokeilla miten onnistuu sen valkoiseksi maalaaminen. Ja onnistuihan se! Hioin pöydän pinnan hiomakoneella ja jalat käsin. Pohjalla on Helmi-pohjamaalia ja päällä Helmin valkoista huonekalumaalia. Muistaakseni 1 kerros pohjamaalia ja 3 kerrosta pintamaalia riitti peittämään pinnan. Kestävyydestä en sitten tiedäkään vielä mitään, mutta koska tämä pöytä tuli maksamaan minulle 30 € (maalipurkin hinta, pohjamaali oli jo valmiina) ja maalista jäi vielä paaaljon yli, niin ei tämän ikuisesti tarvitsekaan kestää.

Tuoleista en voi ottaa kunniaa, vaikka juuri tuollaisiksi ne olisin itsekin maalannut jos olisin maalannut :) Tuolit on ostettu Facebook-kirppikseltä. Kyseessä on Kimmo Varjorannan suunnittelemat Pisara-tuolit, jotka edellinen omistaja on maalauttanut osittain keltaisiksi. Ja siksi ne osuikin silmääni ja oli pakko käydä ostamassa! Ja nehän sopivat älyttömän hyvin yhteen tämän uuden pöydän kanssa. 



Lisäksi tarvitsin uuteen kotiin sohvapöydän ja muutamia päiviä Toria selailtuani eteen osui sopiva, kokopuinen pöytä. Pöydän edellistä edellinen omistaja oli laittanut pintaan mehiläisvahaa ja edellinen omistaja oli hionut sen, mutta innostus oli loppunut ja nyt pöytä oli myynnissä. Tästä pöydästä maksoin 40 € ja käsittelin sen Osmo Colorin valkoisella puuvahalla (30€). Ensimmäisen vahakerroksen jälkeen olin jo ihan valmis kärräämään pöydän kaatopaikalle, koska olin ihan varma, että tästä ei kyllä valkoista tule yhtään millään. Toisen kerroksen jälkeen alkoi näyttää jo paremmalta. Ja kolmas kerros toikin sitten juuri sellaisen lopputuloksen kuin halusin.  Tämänkään kulutuksenkestävydestä en vielä tiedä. Kovassa kulutuksessa kai suositeltaisiin lakkapintaa vielä päälle (Vai olikohan se joku erillinen vaha? Nyt en muista). Pöydässä on mahtava laatikko, jonka saa avattua molemmilta puolilta pöytää. Nupit vaihdoin paremmin uuteen väriin sopiviksi. Ei tullut pahan hintainen tästäkään. Ja täyttä puuta!