7. heinäkuuta 2014

Viikkokalenteri valokuvakehyksestä

Olen jonkin aikaa miettinyt, mikä olisi paras vaihtoehto viikkokalenteriksi seinälle. Aluksi ajattelin hankkivani sellaisen sisustustarraversion, johon voi kirjoitella liiduilla, mutta meillä on joskus ollut liitutaulu, jonka käyttämistä pidin jotenkin liian hankalana. Varsinkin sen puhtaana pitämistä.
Eilen yhtäkkiä keksin, että valokuvakehyksistähän saa näppärästi tuunaamalla kivan kalenterin, jonka lasipintaan tarttuu muistitaulutussi, mutta joka myöskin puhdistuu näppärästi. Ja tänään piti sitten tietysti heti päästä toteuttamaan. Tässä ei varsinaisen paljoa ole kädentaitoja tarvittu, mutta halusin kuitenkin jakaa tämän idean muillekin. Eli kehys on 8 kuvan kollaasikehys Tokmannista, johon ostin valkoisia korttipohjia taustoiksi. Korttipohjiin leimailin viikonpäivät ja viimeiseen eli ylimääräiseen ruutuun sopi erillinen "muista"-kohta.  Ja tadaa! Se on valmis! Tämän tekemisessä ei kauan nokka tuhissut, joka on aina positiivista.

Viikkokalenteri sijoitettiin keittiöön, koska sen tarkoituksena on ennen kaikkea toimia ruokalistana. Helpottaa elämää, kun viikon ruokalista on etukäteen suunniteltu, eikä kaupassa tarvitse joka kerta miettiä mitä sitä tällä viikolla söisi. Lisäksi tulee helposti tehtyä vaihtelevampaa ruokaa, kun täytyy etukäteen miettiä asiaa.