4. tammikuuta 2016

Pinnasängyn uudet pehmusteet

Meillä tuli ajankohtaiseksi pinnasängyn pohjan laskeminen alas asti, kun neiti alkoi näyttää pyrkimyksiä tukea vasten seisomaan nousemisesta. Etsin kauan korkeampaa reunapehmustetta sänkyyn sillä tuo normaalilevyinen näyttää olevan lapsen jatkuvan mielenkiinnon kohteena. Siitä pitää yrittää nyppiä kaikki narut irti ja kohta luultavasti olisi lähtenyt sitä pitkin kiipeämään ylös. No, ei löytynyt valmiina, joten piti tehdä itse. Sisällä on vanua ja päällä lakanakangasta. Lakanakangasta siksi, että noin ison työn kankaiden hinnaksi tulisi ihan kiva summa, jos lähtisi normaalia metritavaraa ostamaan. Lakana oli just eikä melkeen sopivan kokoinen tähän työhön. 

Tätä tehdessä meni saumuri epäkuntoon ja ompelukoneesta useampi neula katkesi... ja hermotkin sitten siinä jossain välissä, jonka seurauksena työ seisoi keskeneräisenä monta viikkoa työhuoneen pöydällä. Muuten ihan helppo ja nopea homma, mutta nuo tikkaukset... argh! Jos olisin ammatiltani ompelija ja mulla olisi kunnon teollisuusompelukone, niin nyt voisi sanoa, että onpas ihan kamalaa jälkeä tikkauksissa. Mutta kun olenkin ekonomi ja mulla on 20 euron kirppis-Singer, niin sanoisin, että sikses hyvä tulos! Ja toisaalta silityksen jälkeen ja valmiina paikallaan noita tikkauksien virheitä ei edes oikeastaan näe. Että ihan turhaan menetin hermoni... mutta ai että oli kivaa purkaa vanutäytteistä ommelta ...

Ensimmäinen yö koetestattu uutta reunapehmustetta, eikä ainakaan erityisiä valituksia lapselta tullut. Hyvä niin, sillä vanha reunapehmuste on jo myyty :) Ai niin, ja kuva on otettu olohuoneessa, mutta kyllä se pinnasänky oikeasti makkarissa asustelee.