8. tammikuuta 2016

Star blanket - virkattu kantosuoja lapselle

Syksyllä Pinterestiä selatessani satuin törmäämään tähdenmuotoiseen kantorepun/-liinan suojaan eli käytännössä villahuiviin,  joka toimii lisälämmikkeenä lapselle kannettaessa. (Pinterest - Star blanket) Noh, meillähän on kotona tuollainen kannettava lapsi ja kantoreppu, joten mikäs sen parempi projekti juuri tähän hetkeen! Tämä ei siis ole kantoväline, vaan tarkoitettu lämmitystarkoituksiin.


Idea on niinkin yksinkertainen kuin tähdenmuotoinen peitto ja yksi nappi. Kaksi vastakkaista sakaraa yhteen napin avulla, huivi niskan yli ja kantorepussa olevan lapsen päälle. Valmista! Itse en edes tehnyt napinläpiä, sillä tuossa tähtipeitossa on jo valmiiksi sakaroissa reikiä, joten ne toimii hyvin myös napinläpinä. Ja tämä on myös siitä kätevä, että pituutta voi säätää, kun on monta eri napinläpivaihtoehtoa. 

Tosi hyvän ohjeen tähdenmuotoiseen peittoon löysin Youtubesta (Youtube - How To Crochet Baby Star Blanket). Muutaman ekan kerroksen jälkeen työ sujuu jo kuin itsestään, eikä ole ollenkaan vaikeaa. Ja yllättävän nopeasti valmistui, joskin on odottanut puolivalmiina tuolla jo monta viikkoa, että jaksaisin napin ommella. 

Tämä toimii tietysti myöhemmin ja nytkin myös pienenä peittona, jos ei kantamissuojalle ole tarvetta. Tästä piti tulla jämälankojen tuhoamisprojekti, mutta itseasiassa lopulta ostin useamman kerän uutta lankaa, kun jämälangat eivät yhdessä miellyttäneet silmää väriskaalallisesti. Lankana Novitan 7 Veljestä ja muistaakseni noin 400 g tähän työhön meni yhteensä.