17. tammikuuta 2016

Muskarimatto ja äitiyspakkauspussi 2.0

Ollaan käyty lapsen kanssa muskarissa jo syksystä lähtien ja muskariin tarvittiin mukaan oma matto. Sellainenhan piti tietenkin ommella! Kangasvarastossani sattui olemaan valmiina jo mahtava kettukangas, jonka tilasin Kankaita.comista alkusyksystä samalla kun tilasin kantotakkiin kankaat (siitä joskus myöhemmin... noh, kaavat on sentään jo leikattu). Pohjana on paksumpi verhoilukangas, jolla verhoilin aikoinaan vanhan rahin. Pääsipä se kankaan loppukin vihdoin käyttöön. Minulla kun on tapana ostaa aina hiukan liikaa kangasta varmuuden vuoksi ja sitten noita loppupaloja lojuu ilman tarkoitusta nurkissa. Tästä tuli oikein kiva muskarimatto, vaikka jouduin kanttaukset tekemään useampaan kertaan, kun enemmän vähemmän (yleensä vähemmän) uskollinen Lidlin koneeni sanoi lopulta sopimuksena irti. Onneksi sopivasti löysin kirpparilta sille korvaavan vanhan kunnon Singerin tilalle. Ja ai että, kyllä on parempi ommella!


Muskarimatolle tarvittiin (tietenkin) myös kuljetuskassi. Kassi on tehty suihkuverhosta ja sisällä on lakanakangasta. Ja unohdin taas kiinnittää hihnan tuonne vuoren sisään, niin hihna on sitten lapasnipsuilla kiinni reunoissa, kun en muutakaan järkevää ratkaisua keksinyt. Ja hyvin toimii. Suihkuverhosta olen aiemmin tehnyt jo vaunujen alakoriin kassin, kaksi uimakassia ja yhden pyykkipussin. Vielä riitti kangasta tähän kassiin ja ostin itseasiassa toisen samanlaisen verhon vielä, kun hintaa oli se hurjat 5 €. Tää on meinaan tosi kiva kuosi ja tästä saa kivoja vettähylkiviä pussukoita.




Aiemmin syksyllä kirjoittelin tuunanneeni kirpparilta ostetun äitiyspakkausmakuupussin. Tämän jälkeen uskaltauduin tuunaamaan myös meidän lapsen äitiyspakkauskesta tulleen pussin ja nyt meillä on käytössä kaksi pussia. Näihin tarvitsisi oikeastaan nyt jo tehdä reiät vöille, sillä vaunuosa alkaa olla sen verran ahdas, että pitäisi siirtyä ratasosaan. Jotenkin toivoisi, että näissä pusseissa olisi ollut jo ihan aluperin vyönpaikat valmiina. Siis sellaiset, jotka saa halutessaan avata. Pidentäisi kummasti käyttöikää. Onneksi osaan tehdä itsekin! Tai ainakin luulen niin.

Tämäkin pussi on valmistunut jo aikaa sitten ja ollut käytössäkin useamman kuukauden, mutta olen täysin unohtanut sen kuvata. Tässä siis äitiyspakkauspussi 2.0 nro 2.